Betonivärjäys

Teemme betonin kemiallista "Umbra" -värjäystä, pigementointiin perustuvaa "Patina" -värjäystä sekä värillistä "Kuulto" -suojakäsittelyä. Menetelmämme sopivat erinomaisesti julkisivuihin, tukimuureihin, sementtikuitulevyihin sekä ruiskubetoniin. Ota yhteyttä niin räätälöimme juuri sinun tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Umbra
menetelmä

Umbra menetelmä on kuvanveistäjä Pertti Kukkosen kehittämä betonin kemiallinen värjäysmenetelmä, joka luo värikylläisen pinnan säilyttäen betonin omanaispiirteet ja tekstuurin. Värjäys soveltuu niin elementtipinnoille, paikallavalupinnoille, uudiskohteille kuin korjausrakentamiseenkin. Pohjatyönä toteutetaan huolellinen sementtiliiman poisto ART-Betonin tarjoaman ohjeistuksen mukaan, esimerkiksi hiekkapuhaltamalla. Pinta on pitkäikäinen ja huoltovapaa. Pertti Kukkonen toimii ART-Betonissa vanhempana asiantuntijana.

 • Julkisivut
 • Tukimuurit
 • Sementtikuitulevyt
 • Ruiskubetoni

Miksi Umbra?

Useista sävyistä koostuva lopputulos joka patinoituu kauniisti

Imeytyy betoniin, eikä ole pigmenttipohjainen

Ainutkertainen väripinta, jonka kaltaista ei voi saada millään menetelmällä. Tehdään käsityönä.

Luonnollinen ja sävykäs väri sointuu hyvin luonnon elementteihin. Umbra on erittäin pitkäikäinen ja mahdolliset naarmut tai kolhut on helppo peittää. Kemiallinen värjäys ulottuu syvemmälle kuin esimerkiksi maalaus, joten pinta ei ole herkkä vaurioille. Umbra on myös hyvä pohja antigraffiti-käsitelylle ja valmis pinta on helppo korjata. 

Umbraa ja patinavärjäystä voidaan käyttää sekä sisä- että ulkotiloissa.

Patina-
värjäys

Tarjoamme kemiallisen värjäyksen lisäksi pigmentointiin perustuvaa patinavärjäystä. Betonin pinta käsitellään kuultomaalaamalla useaan kertaan eri sävyillä, jotka kuultavat toistensa läpi. Värjäys toteutetaan kerroksittain käyttäen eri pigmenttejä, jolloin saavutetaan sävykäs lopputulos ja säilytetään betonin ominaispiirteet, rosoisuus ja mineraalirakenne. Työ tehdään käsityönä. Patinaväreistä on mahdollista toteuttaa juuri kohteeseesi sopiva ratkaisu. Suosituimpia patinavärejämme ovat:

 • Musta
 • Valkoinen
 • Kupari

Miksi Patina?

Useista sävyistä koostuva lopputulos joka patinoituu kauniisti

Säilyttää luonteensa vanhetessaan

Kohdekohtainen viimeistelty kädenjälki

Eloisa patina tekee pinnasta kiehtovan. Aika ja valo kohtelevat patinaa kauniisti.

Patinointii toimii erinomaisesti myös sisätiloissa

Lasyyri-
maalaus

Lasyyri- / lasuurimaalaus on yhdellä sävyllä totetutettava läpikuultava pintakäsittely, joka tarjoaa eloisan ja tyylikkään lopputuloksen kustannustehokkaaseen hintaan. Lasyyrivärjäys soveltuu sekä uusiin että vanhoihin kohteisiin, ennestään pinnoittamattomille sekä uusille betonivalu ja elementtipinnoille. Maalaustyö tehdään yhteen kertaan ja se voidaan toteuttaa millä tahansa sävyllä. Teemme aina koepalat, ja toteutamme pinnan nyanssit asiakkaan toiveet huomioiden. Työ tehdään käsityönä esteettisesti korkeita standardeja noudattaen.  Lasuuriväri herättää pinnan eloon niin sisä- kuin ulkotiloissakin.

 • Mikä tahansa väri

Miksi lasuurimaalaus?

Lasuurimaali mahdollistaa kuultavan väripinnan, mikä luo sävyisän lopputuloksen vaikka maalaus toteutekaankin vain yhtä väriä käyttäen.

Joustava käsittely on helppo toteuttaa mihin vuoden aikaan tahansa ja mille tahansa pinnalle.

Lasyyrimaalaus tehdään kertaluontoisesti, minkä vuoksi hinta on kohtuullinen.

Kuulto
-suojaväri

Kuultovärjäys on värillinen suoja, lasuurikäsittely joka pitää sisällään sävytetyn pintasuoja-aineen. Kyseessä ei ole maali vaan pigmentoitu suoja-aine, jolloin samasta tuotteesta löytyy sekä väri- että suojakäsittely. Suojakäsittely sisältyy siis väriaineeseen, mikä takaa huoltovarman lopputuotteen ja elävän pinnan, jonka kuulto on harmooninen.  Suojaa myös rapautumista ja UV-valoa vastaan.  Värivaihtoehtoja on useita. 

 • Julkisivut
 • Tukimuurit
 • Sementtikuitulevyt
 • Ruiskubetoni

Miksi Kuulto?

Useista sävyistä koostuva lopputulos joka patinoituu kauniisti

Säilyttää betonipinnan hengittävyyden ja vesihöyryn läpäisevyyden.

Vettä, öljyä ja likaa hylkivä.

Harmaan sävyt harmoonisina ja kuultavina. 

Eloisa sävykartta värikkäisiin kohteisiin.

Palkittu
menetelmä.

Umbra-menetelmällä värjätyt kohteet ovat voittaneet Betonilehden vuoden Betonirakenne palkinnon 2015 ja 2017 ja Betonijulkisivu-palkinnon vuonna 2015.

Kruunuvuoren Koonta-aseman
Umbra-värjäys

Kohde:
Koonta-aseman värjäys, Hopeakaivoksentie 1, Helsinki

Valmistumisvuosi:
2017

Rakennuttaja:
Kruunuvuorenrannan jätteen putkikeräys Oy

Suunnittelija:
Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy

Vuoden 2017 julkisivupalkinnon voitto.

kiinnostuitko palveluistamme?

TOP