Matinkylän
asukaspuisto
muurin liukuvärjäys.

Kohde:
Liukuvärjäys Patinoimalla
Muuri Matinkylän asukaspuistossa
Matinraitti 12,
02230 Espoo

Valmistumisvuosi: 2022

Muurin suunnittelu ja puiston suunnittelu: Byman & Ruokonen Oy

Muurin rakennesuunnittelu: Ramboll Oy

Betonivalut: Vihdin Betoni Oy

Rakennuttaja: Espoon kaupunki Tilapalvelut liikelaitos

Matinkylän asukaspuisto on ensiluokkainen esimerkki käytännöllisestä, ilahtduttavasta ja kauniista suunnittelusta rakenteita ja pintaa myöten. Asukaspuistossa on huomioitu saavutettavuus ja alueen asukkaiden kokonaiskirjo ja tarpeet monella tasolla. Nerokkaasti ajateltu kokonaisuus viitoittaa tietä kaupunkisuunnitteluun jossa useat ikäryhmät ja eri taustaiset ihmiset voivat kaikkia nauttia yhteisestä tilasta, kuitenkin tullen huomioiduksi yksilöllisine tarpeineen.Matinkylän asukaspuistosta järjestettiin maisema-arkkitehtuurikilpailu, jonka voittajaksi valittiin Maisema-arkkitehdit Byman & Ruokonen Oy:n ehdotus. Puiston keskeltä kulkee veistoksellinen tukimuuri, jonka pinta on liukuvärjätty patina -menetelmällä. Sävy vaihtelee vivahteikkaasti pitkän muurin koko matkalla ja luo samalla tilallisia merklityksiä puiston eri osiin.

Yhdestä kolmeen metriin korkea muuri kaartelee halki asukaspuiston ja palvelee kaiken ikäisiä asukkaita monin eri tavoin. Monitoimimuuri samaan aikaan sekä tukimuuri, tilanjakaja että esteettinen elementti. Toisaalta se on myös kiipeilyseinä, liitupiirrustukseen sopiva tausta, varjo sekä kimmoke erilaisiin pallopeleihin.

Muurin ympäristössä on leikkipaikkoja ja -välineitä pienille lapsille sekä kiipeilymahdollisuuksia hieman varttuneemmille. Alueella on muunmuassa kiipeilyteline, keinuja sekä hiekkalaatikko, joiden välille muuri vaihtelevine muotoineen ja väreineen luo tilallisen vaikutelman. Lisäksi asukaspuistosta löytyy aikuisillekin sopivia piknikpöytiä, oleskelupaikkoja ja kuntoiluvälineitä.

kohteen kuvat.

kiinnostuitko palveluistamme?

TOP