Artesaanivärit pigmenttipohjaisesti

Betonipallas Patina

Betonipallas -Patina toteutetaan läpikuultavalla kerroksittaiskäsittelyllä yhtä tai useampaa sävyä hyödyntäen. Värikerrokset kuultavat toistensa läpi luoden eloisan pinnan. Betonipallaksen kehittämä käsityötekniikka mahdollistaa Patinalle ominaisen elävän jäljen. Lopputuloksena on tasasävyisiä kuultokäsittelyitä vivahteikkaampi patinapinta. Työ tehdään käsityönä, usein sienillä tms. levittäen.

a

sävy

Väriskaalana on kaikki RAL- ja NCS-värit. Usein valitaan kaksi lähellä toisiaan olevaa sävyä, jotka kuultavat toistensa läpi muodostaen halutun patinaefektin.

a

elinkaari ja ekologisuus

Koska väripinta on vivahteikas, se kestää hyvin ikääntymistä ja kulumista. Samoin paikkaukset sulautuvat hyvin muutenkin elävään pintaan.

a

huolto

Jos graffitteja joudutaan poistamaan tai tekemään isoja paikkauksia, voidaan pinta käsitellä uudestaan patinointiaineilla. Pinnan puhdistukseen voi käyttää mietoja pesuaineita ja kevyttä painepesua.

a

tekniset vaatimukset

Patinoinnin hyvän lopputuloksen lähtökohtana on, että elementtien pinnasta on muottiöljyn jäämät ja muut epäpuhtaudet poistettu.

a

suunnittelu-ohjeita

Työ tehdään usein käsityönä ja vaatii tekijältään kokemusta sekä näkemystä. Tiivis yhteistyö suunnittelijan kanssa sekä mallikappaleiden valmistus takaavat toivotun lopputuloksen. Tilaajan on hyvä tiedostaa menetelmän luonteenomainen värisävyjen vaihtelu. Eri osapuolten on huolehdittava mallikappaleiden valmistuksesta ajoissa. Värisävy ja käsittelytapa on hyvä määritellä myös työmaalla mallien avulla.

a

käyttökohteet

Uudet ja vanhat betonipinnat sisällä ja ulkona.

Eloisa patina tekee pinnasta kiehtovan. Aika ja valo kohtelevat patinaa kauniisti. Patinointii toimii erinomaisesti myös sisätiloissa.

miksi Betonipallas Patina?

luonteikas

1.

Useista sävyistä koostuva ainutkertainen lopputulos.

käsityötä

3.

Kohdekohtainen viimeistelty kädenjälki.

kestää hyvin aikaa

2.

Säilyttää luonteensa vanhetessaan.

joustava

4.

Sävyjen yhdistely mahdollistaa lopputulokseen vaikuttamisen myös työn aikana.

Arkkitehdin opas (pdf)