värjätyt suoja-aineet

Pinto -pintasuoja-aine

Pinto on värjätty suoja-aine betonipinnoille. Sillä saadaan aikaan tarkasti määriteltävissä oleva sävy ja kuultoaste, minkä ansiosta se soveltuu uusien pintojen käsittelyn ohella erinomaisesti myös korjaustöihin. Värillinen suojakäsittely toteutetaan sävytettyjen pintasuoja-aineiden avulla. Näissä tuotteissa on sekä betonin kuultoväri että suoja-aine. Pinto on saatavana myös kestävänä antigraffiti-versiona. Kymmenen pesua kestävä graffitisuoja ei vaikuta sävyyn lainkaan, eikä väri haalistu pesujen jälkeen. Tuotetta on saatavilla standardi- sekä erikoisväreissä.

a

Pinto Color

RAL-väriä käyttäen peittävyydellä 5-100%. Valmistus tapahtuu aina projektikohtaisesti. Värien kuultoaste toteutetaan ohenteen avulla ja on tarkasti määriteltävissä. Tuote soveltuukin erinomai-sesti tasasävyisten pintojen toteuttamiseen. Sillä voidaan myös tasoittaa betonipinnan värieroja ja aikaansaada yhtenäinen kuul- toväripinta. Parhaaseen lopputulokseen päästään ruiskumaa-laustekniikalla.

a

Pinto Antigraffiti

Kaikista sävyistä on saatavilla myös antigraffitiversio. Tällöin käsittely sisältää kestävän grffitisuojan, jota ei tarvitse uusia pesujen jälkeen.

a

Pinto Metallic

Metallin ja helmiäisen hohtoiset Pinto Metallic -erikoisvärit luovat valossa tanssivia elävän värikkäitä pintoja.

a

tekniset vaatimukset

Soveltuu tavallisille, vahvistetuille, kuitu- ja UHPC-betonipinnoille. Ennen käyttöä on varmistettava että käsiteltävä pinta on puhdas, pölytön, rasvaton ja kuiva. Käsiteltävän alueen lähellä olevat pinnat on suojattava ennen toteutusta. Ei suositella käytettävän alle 28vrk ikäiseen betoniin.

a

elinkaari ja ekologisuus

Pinto on vettä ja öljyä hylkivä suoja-aine, joka tunkeutuu betonin sisään. Se tarjoaa betonipinnoille hydro- ja oleofobisen suojan ja toimii myös UV-valoa vastaan. Pinto on hengittävä suojakäsittely. Se ei muodosta kalvoa betonin pintaan, eikä häiritse materiaalin tuulettuvuutta. Pinto päästää kosteuden ulos, mutta ehkäisee sen pääsyä sisään. Suoja-aine on maaleja hellävaraisempi pintamateriaaleja kohtaan. Lisäksi se ehkäisee jäätymisestä ja sulamisesta aiheutuvia vaurioita.

a

käyttökohteet

Käsittely sopii sekä sisä- että ulkopintoihin. Pintojen suojavärjäys toteutetaan paikanpäällä työkohteessa.

Eloisa sävykartta värikkäisiin kohteisiin. Metallivärit ja useammasta väristä muodostuvat kerroksittaiset sävyt ovat myös mahdollisia.

miksi pintasuoja-aine?

suojakäsittely

1.

Vettä, öljyä ja likaa hylkivä. Tarjoaa pinnalle hydrofobisen ja oleofobisen suojan. Öljyn ja veden mukana kulkeva lika ei tällöin tartu pintaan.

hengittävä

3.

Päästää kosteuden ulos, mutta ehkäisee pääsyn sisään. Säilyttää betonipinnan hengittävyyden ja vesihöyryn läpäisevyyden.

kestävät sävyt

2.

Vaaleammatkin sävyt säilyvät kirkkaina suoja-aineen ansiosta.

tarkka kuultoaste

4.

Pinton kuultoaste perustuu ohentamiseen värikerrosten sijaan. Kohdekohtaisella kuultoasteella saadaan aikaan tasainen ja tarkasti määritelty kuultoväri.

Arkkitehdin opas (pdf)